Cube Appeal

Cube Appeal

cube appeal logo

The Cube Appeal, with your help, has raised in excess of £26,600 enabling us to provide child/teenage friendly rooms where patients feel relaxed and at home.  For those patients that have to be in a cubicle due to their conditions, we wanted to make the space more user friendly.

We have been able to provide new, less clinical looking, flooring, splashes of colour with colourful furnishing and TV’s with games consoles to help with distraction.

We had 16 cubicles across Level 12 and each cubicle took approx. £3000 to fully fit.  It may seem a lot of money but it has made such a difference to the patients, especially those who are confined to their rooms for weeks at a time.

 

Thanks to a grant from Santander we have been able to create a sensory cubicle on Woodcock Ward.

sensory ceiling lights 2

sensory ceiling lights 2

This was the beginning of the refurbishment of the cubicles.

sensory cubicle projector

sensory cubicle projector

A projector that we can change the theme to give a variety for our patients to see.

This cubicle is used by our younger patients who need to be isolated and therefore unable to use our sensory room.

By having these items fitted in the cubicle enables parents to use the equipment as soon as they arrive.

The final cubicles were finished in the spring of 2018 and we have had a lot of fantastic feedback from both the patients and their families.

What a fantastic job you have all done to help us provide such wonderful facilities.

THANK YOU !!!!!